- 4 žloutky
- 4 bílky
- 125g špaldové mouky
- 20g březového cukru
- 1 kypřící prášek do pečiva
- Třešňové pyré/marmeláda
- 1 nízkotučný tvaroh
- 50g bílého jogurtu
- 1 višňový ovofit
- Stevie
4 bílky vyšleháme s
10g březového cukru do tuhé pěny. Žloutky vyšleháme taktéž s 10g březového
cukru. Špaldovou mouku smícháme s práškem do pečiva a opatrně do ní vmícháme
obě pěny (plochou vařečkou těsto "převalujeme", nikdy NEMÍCHÁME).
Dáme péct na plech vyložený pečícím papírem, korpus zkoušíme špejlí (když na
špejli nezůstane po zapíchnutí do korpusu a následném vytažení ani kousek
lepkavého těsta, je korpus hotový).
Těsto hned po
vytažení potřeme třešňovým pyré/marmeládou (vypeckované třešně rozmixovat s
trochou vody a ohřívat max. na 60°) - dosladit můžeme stévií, v případě potřeby
hustší konzistence přidáme želatinu (bez škrobu).
Připravíme si
tvarohovou náplň - tvarohy osladíme stévií, přimícháme jeden višňový ovofit,
50g jogurtu a trochu vody. Přimícháme želatinu připravenou dle návodu.
Dáme vychladit na
cca 1 hodinu do ledničky.
Žádné komentáře:
Okomentovat