neděle 28. prosince 2014

Řez ze špaldového piškotu, s třešňovým pyré a tvarohovou čepičkou

  • 4 žloutky
  • 4 bílky
  • 125g špaldové mouky
  • 20g březového cukru
  • 1 kypřící prášek do pečiva


  • Třešňové pyré/marmeláda
  • 1 nízkotučný tvaroh
  • 50g bílého jogurtu
  • 1 višňový ovofit
  • Stevie

4 bílky vyšleháme s 10g březového cukru do tuhé pěny. Žloutky vyšleháme taktéž s 10g březového cukru. Špaldovou mouku smícháme s práškem do pečiva a opatrně do ní vmícháme obě pěny (plochou vařečkou těsto "převalujeme", nikdy NEMÍCHÁME). Dáme péct na plech vyložený pečícím papírem, korpus zkoušíme špejlí (když na špejli nezůstane po zapíchnutí do korpusu a následném vytažení ani kousek lepkavého těsta, je korpus hotový).

Těsto hned po vytažení potřeme třešňovým pyré/marmeládou (vypeckované třešně rozmixovat s trochou vody a ohřívat max. na 60°) - dosladit můžeme stévií, v případě potřeby hustší konzistence přidáme želatinu (bez škrobu).

Připravíme si tvarohovou náplň - tvarohy osladíme stévií, přimícháme jeden višňový ovofit, 50g jogurtu a trochu vody. Přimícháme želatinu připravenou dle návodu.

Dáme vychladit na cca 1 hodinu do ledničky.



Žádné komentáře:

Okomentovat