Jahelník nejdietněji jak jen to je možné
Suroviny:
- 200g
jahel
-
špetka soli
- 4 bílky
- 1
žloutek
- 25g třtinového cukru
-stevie
-šťáva
z 1/2 citronu
-
ovoce (meruňky,...) - cca 500g
- 1/2
lžička skořice
Postup:
Troubu předehřejeme na 160°C.
Jáhly dáme do cedníku a spaříme vroucí vodou (kvůli hořkosti). Do hrnce dáme 3/4 l vody, přivedeme k varu, osolíme špetkou soli, přisypeme jáhly a vaříme cca 20 minut - na hustou kaši (pokud ovoce pustilo šťávu, přidáme ji do hrnce). Do hmoty přimícháme šťávu z citronu a sypkou stévii
podle chuti a necháme vychladnout.
Ušleháme sníh z bílků a třtinového cukru. Do
jáhlové kaše přidáme skořici,
žloutek, promícháme a opatrně vmícháme sníh z bílků.
Do pekáčku vymazaného
kokosovým olejem (sádlem) dáme
větší část hmoty, poklademe hustě ovocem, dáme zbytek hmoty (podle velikosti pekáčku můžeme udělat více
vrstev).
Jahelník pečeme hodinu.
Tak už vím co upeču sestře na narozeniny :) Děkuju za super recept :)
OdpovědětVymazat