pondělí 27. října 2014

Jahelník - ještě dietnější verze ve stejném chuťovém provedení :)

Jahelník nejdietněji jak jen to je možné 

Suroviny:

- 200g jahel
- špetka soli
- 4 bílky
- 1 žloutek
- 25g třtinového cukru
-stevie
-šťáva z 1/2 citronu
- ovoce (meruňky,...) - cca 500g
- 1/2 lžička skořice

Postup:
Troubu předehřejeme na 160°C.

Jáhly dáme do cedníku a spaříme vroucí vodou (kvůli hořkosti). Do hrnce dáme 3/4 l vody, přivedeme k varu, osolíme špetkou soli, přisypeme jáhly a vaříme cca 20 minut - na hustou kaši (pokud ovoce pustilo šťávu, přidáme ji do hrnce). Do hmoty přimícháme šťávu z citronu a sypkou stévii podle chuti a necháme vychladnout.

Ušleháme sníh z bílků a třtinového cukru. Do jáhlové kaše přidáme skořici, žloutek,  promícháme a opatrně vmícháme sníh z bílků.

Do pekáčku vymazaného kokosovým olejem (sádlem) dáme větší část hmoty, poklademe hustě ovocem, dáme zbytek hmoty (podle velikosti pekáčku můžeme udělat více vrstev).


Jahelník pečeme hodinu.

1 komentář:

  1. Tak už vím co upeču sestře na narozeniny :) Děkuju za super recept :)

    OdpovědětVymazat