čtvrtek 27. listopadu 2014

Lahodná panna cotta bez cukru a plná bílkovin

Po dlouhé době jsem se dostala ke sdílení dalších vychytávek, které Vás určitě potěší :)

  • Nízkotučný tvaroh (vanička, 250g, 0,5% tuku)
  • Odměrka vanilkového proteinu (90%, používám Synpro matrix)
  • Maliny/jahody/…
  • 2 balíčky želatiny v prášku, bez škrobu (Dr. Oetker)


Balíček želatiny dáme nabobtnat dle návodu. Mezitím si smícháme tvaroh s proteinem a trochou vody tak, aby nám vznikl sametový krém, můžeme použít mixér. Želatinu připravíme dle návodu, přidáme do ní část krému, když je vmíchán, přidáme ji ke zbytku. Vytvořily-li se nám hrudky, rozmixujeme krém mixérem. Směs nalejeme do dortové formy nebo malých formiček.

Připravíme si druhou želatinu. Ovoce, pokud je zmražené, dáme rozmrazit a šťávu přidáme k želatině. Když je želatina uvařená, přimícháme zbytek ovoce a směs nalijeme na dort.

Dáme ztuhnout.


Žádné komentáře:

Okomentovat