čtvrtek 1. května 2014

Květáková pizza - pizza bez mouky, je to vůbec možné?

Olalá, tahle večeře je prostě famózní a to nejsem zrovna milovnicí květáku.

Ingredience:
1 květák, rozkrájený na menší části
1 vejce
50g (1/2 hrnku) strouhané mozzarelly
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky sušeného oregána
1/4 lžičky mletého pepře
Postup

Troubu předehřejeme na 220°C. Květák rozmixujeme a dáme na pánev, kde ho opékáme 8 minut. Když je měkký vysušíme ho pomocí utěrky. Dáme jej do misky s ostatními ingrediencemi, zamícháme těsto, které dáme na plech a pečeme 15 minut. Poté potřeme kečupem a poklademe surovinami dle výběru. Pečeme dalších 10 minut. 

P.S.: Těsto se Vám bude zdát jako "to-prostě-nevyjde" ale věřte mi, dáte ho zapéct a vyjde to. Vřele doporučuji lehce namazat kečupem, poklást šunkou a sýrem/jemně nakrájaním a posoleným tofu.

zdroj: http://www.fitrecepty.sk/zdrave-cesto-na-pizzu-z-karfiolu/

Žádné komentáře:

Okomentovat