čtvrtek 25. září 2014

Tvarohová svačinka

Zrovna je čas svačiny, tak co tak si doplnit bílkoviny mooooc chutnout formou? Navíc mám pro Vás skvělou zprávu - tenhle dezert si můžete dopřát sem tam i večer... Nevěříte? Čtěte dál!

Takže, budeme potřebovat:


  • Nízkotučný tvaroh (Tesco 0,5% tuku) - ano, používám nízkotučný. Vím, že to je naředěný a zahuštěný plnotučný tvaroh a blablabla. Jenže v mé stravě mám větší problém s tuky než se sacharidy (když zrovna neuletím samozřejmě) a taky s kaloriemi, takže za mě jasná volba
  • Skořice
  • Stévie sypká - můj poslední objevený poklad. Na vaření vyjde levněji než stevie v tabletkách a každopádně se s ní lépe manipuluje. Pozor ale, sledujte pozorně zadní stranu, může se Vám stát, že si nedopatřením koupíte směs stevie a cukru nebo fruktózy s honosným názvem Stevie. Ano i normální stevie má na 100g odporné hodnoty 330 kcal, ale obrovská sklenice, co mám já, má jen 80g, navíc stevie je x-krát sladší než cukr, zdravější... ale je to na Vás :)

Do misky dáme cca 2 lžíce sypké stevia a zalejeme trochou horké vody. Přidáme tvaroh, skořici, popř. ještě naředíme vodou nebo dosladíme. Pořádně zamícháme a....miska prázdná! Dobrou chuť!

Máte-li cca 100 volných kalorií, uberte 1 lžíci stevie a přidejte nakrájený banán...mňami!

Žádné komentáře:

Okomentovat