Dietní (a moc dobrá) jablečná ovesná kaše bez tuku a přidaných cukrů
Mléko není tak úplně dietní, ale zdravé je. Přesto ale, kaši dále musíme dochucovat. Přidat cukr. Co kdybych Vám ale řekla, že to jde bez mléka? A že to je výborné a navíc, pokud necháte vločky opravdu naložené přes noc, finální úpravy dokončíte během 5 minut :)
Jablečná ovesná kaše
- 100g ovesné vločky
- 500ml 100% jablečný džus/mošt
(- rozinky, skořice, nakrájené jablko)
Vločky nasypeme do hrnce a zalijeme jablečným džusem tak, aby byly ponořené cca 1cm-2cm pod hladinou (zatím se mi nestalo, že bych dala příliš velké množství, přebytečnou "vodu" zkrátka vařením vypaříte) . Necháme do rána odležet.
Druhý den přivedeme hmotu k varu, případně přidáme rozinky nebo nakrájené jablko. Na talíři posypeme mletou skořicí. Dobrou chuť!
Mléko není tak úplně dietní, ale zdravé je. Přesto ale, kaši dále musíme dochucovat. Přidat cukr. Co kdybych Vám ale řekla, že to jde bez mléka? A že to je výborné a navíc, pokud necháte vločky opravdu naložené přes noc, finální úpravy dokončíte během 5 minut :)
Jablečná ovesná kaše
- 100g ovesné vločky
- 500ml 100% jablečný džus/mošt
(- rozinky, skořice, nakrájené jablko)
Vločky nasypeme do hrnce a zalijeme jablečným džusem tak, aby byly ponořené cca 1cm-2cm pod hladinou (zatím se mi nestalo, že bych dala příliš velké množství, přebytečnou "vodu" zkrátka vařením vypaříte) . Necháme do rána odležet.
Druhý den přivedeme hmotu k varu, případně přidáme rozinky nebo nakrájené jablko. Na talíři posypeme mletou skořicí. Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat