pátek 7. března 2014

Jablečná ovesná kaše bez mléka, tuku, přidaných cukrů

Dietní (a moc dobrá) jablečná ovesná kaše bez tuku a přidaných cukrů

Mléko není tak úplně dietní, ale zdravé je. Přesto ale, kaši dále musíme dochucovat. Přidat cukr. Co kdybych Vám ale řekla, že to jde bez mléka? A že to je výborné a navíc, pokud necháte vločky opravdu naložené přes noc, finální úpravy dokončíte během 5 minut :)


Jablečná ovesná kaše
- 100g ovesné vločky
- 500ml 100% jablečný džus/mošt
(- rozinky, skořice, nakrájené jablko)

Vločky nasypeme do hrnce a zalijeme jablečným džusem tak, aby byly ponořené cca 1cm-2cm pod hladinou (zatím se mi nestalo, že bych dala příliš velké množství, přebytečnou "vodu" zkrátka vařením vypaříte) . Necháme do rána odležet.

Druhý den přivedeme hmotu k varu, případně přidáme rozinky nebo nakrájené jablko. Na talíři posypeme mletou skořicí. Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat