pátek 14. března 2014

Nejlepší recept na lívance - lehký, rychlý, bez přidaného cukru, tuku a bez mouky

Dieta a nebo zdravý životní styl nemusí být vždy špatný a plný zeleniny. Jak jednou tento recept ochutnáte, už nikdy nebudete chtít "moučné" lívance :)

Suroviny:
- 2 vejce (1 celé, 1 bílek)
- 1 banán

Postup je velice jednoduchý. Ručním mixérem ušleháme hustou banánovou pěnu, kterou smažíme na kokosovém oleji nebo sádle (většina rostlinných olejů se při smažení rozkládá na různé zplodiny, které tělo moc nemusí :) ). Smažení chce trochu grif, mě se krásné lívanečky podařili až po třetím pokusu. Většinou se mi jinak roztrhly :(.

Pár tipů k smažení: Sádlo rozehřejte na nejvyšší stupeň, žufánkem vytvořte tlustší lívaneček a teplotu plotny stáhněte na polovinu (nebo míň). Pánvici přiklopíme pokličkou, dokud nebude vršek lívanečku "uvařený", "udělaný", poté obracečkou pomalu lívanec podeberte, převraťte a na nejvyšším stupni jen rychle dosmažte.Pár tipů k smažení: Sádlo rozehřejte na nejvyšší stupeň, žufánkem vytvořte tlustší lívaneček a teplotu plotny stáhněte na polovinu (nebo míň). Až uvidíte, že vrch lívanečku začíná být "uvařený", "udělaný", obracečkou pomalu lívanec podeberte, převraťte a na nejvyšším stupni jen rychle dosmažte.

Nejlepší je tyto geniální lívance konzumovat teplé, ale, pokud si je smažíte sami, dostanete se až k vlažným, které už trochu "splaskly". Tak či onak, chutnat budou i nemilovníkům banánů :).

Lívanec potřete jogurtem, marmeládou, javorovým sirupem, medem, zkrátka čímkoliv, co máte rádi.

Samotné těsto má cca 1200 kJ. Takže ideální snídaně! :)




Žádné komentáře:

Okomentovat